כתיבת תוכן לאתרים | כתיבת ויקיפדיה

המדריך לכתיבת ערך ויקיפדיה

ויקיפדיה הפכה להיות מעין סמל סטטוס ולכן רבים חפצים ומעוניינים להופיע בה, הן באופן אישי כאישיות הראויה לערך והן עבור פועלם או החברה שלהם. לכן, החלטנו לכתוב את המדריך לכתיבת ערך ויקיפדיה ולקוות שהוא יעניק לכם מידע בנוגע להופעה בויקיפדיה והבנה האם אתם אכן עוברים את "רף החשיבות" הנודע של ויקיפדיה.

במידה ותרצו שאנחנו נכתוב עבורכם את הערך, התקשרו אלינו ל: 072-2331066 או כתבו ל: contact@milot.co.il

מילות מציגה: המדריך לכתיבת ערך ויקיפדיה

על מנת שתכירו מעט את הדרכים הנכונות לכתוב ערך לויקיפדיה, נסקור מעט את שלבי הכתיבה לצד ציון אבני דרך חשובות.

בדיקת מעבר רף החשיבות

רף זה הינו בעצם סף הכניסה של כל ערך ועל מנת למקסם את סיכויי ההצלחה לקבלת הערך, יש לוודא שאכן הערך עומד ועובר אותו. אז כתיבת ערך ויקיפדיהמה הוא בעצם רף החשיבות? ובכן, רף זה מייצג את מידת חשיבות הערך והאם אכן הוא ראוי להופיע בויקיפדיה. ישנם אומנם לא מעט "כללים" בנוגע לרף זה אבל אם נצטרך לתמצת אותם בקצרה נאמר שכל אישיות או חברה או כל דבר אשר רוצים לכתוב ערך בעבורו ועליו, ואשר עליהם פורסמו פרסומים וכתבות ברחבי הרשת (באתרים אמינים בלבד), זכאי לערך. מדוע זה כך? התשובה לכך היא ההיגיון הפשוט שאם כתבו על נושא הערך, סביר להניח שחשוב שיופיע גם בויקיפדיה והוא נחשב למידע חשוב להמונים. ולכן המבחן הראשון עליו יש לתת את הדעת וברצינות מרובה, הוא האם נושא הערך נחשב למידע ראוי להמונים, האם יש מספיק פרסומים עליו והאם הוא עובר את רף החשיבות של ויקיפדיה.

כתיבת ערך ויקיפדיה

אופי כתיבת ערך – לאחר שביססנו את מעבר רף החשיבות, יש ללמוד ולהבין כיצד נכון לכתוב לויקיפדיה וזה אומר להכיר את השפה, ללמוד את הלך רוח הכתיבה ולנסות לכתוב את הערך על הצד הטוב ביותר. בגדול, כתיבת ערך צריכה להיכתב באופן שאינו משוחד או שיווקי, שאינו מהדיר והינו כתוב באופן אינפורמטיבי ומגובה באסמכתאות.

מה הן אסמכתאות טובות עבור ויקיפדיה – אסמכתאות אלו הן בעצם לינקים לכתבות ופרסומים בנוגע לאמיתות ונכונות הדברים. הן יכולות להגיע בתצורה של כתבות שפורסמו באתרים מוכרים ואמינים או שיכולות להופיע בתצורת אזכורים באתרים חשובים. למשל: באם נכתוב ערך על אישיות מסויימת ונציין כי בשנת 2018 זכתה אישיות זאת בפרס נובל לשלום, עליו לגבות זאת בלינק המראה שאכן הזכייה התרחשה, באם נצליח לאתר לינק באתר הפרסי הנובל, יהיה זה הדבר הכי טוב אך גם כתבה באתר גדול כגון YNET יספק.

מבנה הערך – מבנה הערך צריך להיות בהתאם למקובל בויקיפדיה. אין הכרח או חיוב אך הכי נכון יהיה לעבוד על בסיס פסקאות פר נושאים, בין הפסקאות המקובלות והשכיחות ביותר נמצא את פסקת הפתיח, ביוגרפיה, חיים אישיים, ראו גם, קישורים חיצוניים, הערות שוליים ועוד. בהתאם לנושא הערך יש פסקאות נוספות, למשל בעבור סופר ראוי ותהייה פסקת "ספריו" או "מפרסומיו".

התייעצות – למי מאיתנו שאינו "מומחה" בכתיבה או בויקיפדיה, ישנה אפשרות לפנות לעורכי ויקיפדיה ולבקש ייעוץ. כמו כן, ישנם אין ספור מדריכים וערכי עזרה לכתיבת ערך.

ולשאלה הגדולה: האם כל אחד יכול לכתוב ערך? כן! כל אחד יכול. אין ספק שמדובר במטלה לא פשוטה וכזו שמצריכה ידע והבנה, אך ניתן ללמוד ולכתוב ערכים. כל מה שצריך הוא השקעה של כמה ימים בלמידה עצמית ותוכלו לייצר לכם ערך. הדבר החשוב ביותר לדעת הוא שכדאי להיות בטוחים בערך שייצרתם שכן מחיקת ערך, הופכת את מטלת העלאת הערך בשנית למורכבת יותר ומצריכה תקופת המתנה או שינוי משמעותי. לכן, הקפידו על מעקב אחר כל הכללים וכתבו ערך שעומד בכל הדרישות.

לנו נותר לאחל לכם בהצלחה או לעדכן אתכם שנשמח לכתוב ערך עבורכם וללוות אתכם לאורך כל התהליך.

הטלפון שלנו הוא: 072-2331066 או כתבו לנו ב contact@milot.co.il

התחלת צ'אט
תודו שזה כזה נוח בוואטסאפ... ועכשיו, כיצד אני יכולה לעזור?
דילוג לתוכן